X

De ce nu ar trebui să aruncăm NICIODATĂ coaja pepenelui

De ce nu ar trebui să aruncăm NICIODATĂ coaja pepenelui. Pepenele roșu este unul dintre cele mai tentante fructe. Delicios, suculent, proaspăt, dulce și aromat, literalmente nu ne putem opri din a-l mânca. De obicei, aruncăm pielița în timp ce îl tăiem. Aceasta se dovedește a fi o mare greșeală și este timpul să ne corectăm.

Probabil știți că semințele de pepene sunt foarte utile pentru digestie. Cu toate acestea, ați întâlnit vreodată proprietățile benefice ale cojii acestui fruct?

În articolul de astăzi, vom împărtăși cu tine o mulțime de informații valoroase și utile pe care să le folosești. Suntem convinși că de acum înainte vă veți gândi dacă să aruncați coaja sau nu.

CITEȘTE ȘI: Pot consuma pepene roșu persoanele care suferă de diabet?

De ce nu ar trebui să aruncăm coaja pepenelui?

Pepenele este un fruct util care conține o serie de minerale, vitamine, antioxidanți. Cea mai utilă parte este cea albă, situată chiar sub coaja fructului. Are un conținut ridicat de citrulină. Această substanță promovează îmbunătățirea circulației sângelui, precum și livrarea de mai mult oxigen către mușchi.

Coaja pepenelui conține în sine o mulțime de fibre, vitamina A, vitamina B6, magneziu, potasiu, zinc și altele.

Știți cât de util este să consumăm fibre, deoarece ne mențin sătui pentru mult timp și, ca urmare, putem scăpa cu ușurință de câteva kilograme în plus. De asemenea, fibrele ajută la reglarea colesterolului și a zahărului din sânge.

Dacă consumăm coajă de pepene roșu, ne vom simți mai hidratați. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care fac sport în mod activ.

Cum se consumă coaja de pepene?

Pepenele este recoltat din castravete și putem consuma coaja sub formă de murături.

Trebuie să tăiem partea verde și să tăiem restul în bucăți mici. Le aranjăm în borcane, le umplem cu 1 lingură. sare, 1 lingură. zahăr și 4 linguri. oțet. Lăsăm pe aragaz câteva minute să fiarbă și apoi punem borcanele într-un loc răcoros și aerisit.

Coaja poate fi consumată și ca un adaos la smoothie-uri sau în stare proaspătă. În acest fel, gustul său nu va fi simțit, dar băutura va avea un plus de valoare de substanțe utile.

CITEȘTE ȘI: Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Care este cel mai bun pepene pentru siluetă

Coaja fructului poate fi gătită împreună cu legumele fierte. Pentru a face acest lucru, trebuie să o tăiem în fâșii subțiri. Merge bine cu morcovul și broccoli. La acestea se poate adăuga orez sau sos asiatic aromat, recomandă actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro